فروش و خرید ارز فانتوم ftm، مشاهده قیمت لحظه ای فانتوم

پایه بازار
undefinedفانتوم
تومان
تبدیل

قیمت ارز فانتوم

قیمت ارز فانتوم FTM از ابتدای راه‌اندازی تا کنون فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده‌است. شبکه فانتوم در سال 2018 تاسیس و در سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد. ارز FTM در ابتدا رشد قابل توجهی نداشت و این روند تا اواخر سال ۲۰۲۰ ادامه پیدا کرد اما در نهایت سال 2021 برای ارز فانتوم خوب شروع شد و این رمزارز توانست رشد ۱۵۰ برابری را تجربه کند.

ارز فانتوم FTM‌ تقریبا در دو ماه پایانی سال 2018 ارائه شد و نخستین قیمتی که برای آن به ثبت رسیده، ۲ سنت است. FTM پس از مدتی رنج زدن در محدوده ۲ تا ۲.۵ سنت، از نیمه نوامبر روند نزولی به خود گرفت و در روزهای پایانی این سال به محدوده ۰.۰۰۴۹ دلار سقوط کرد. در دسامبر سال 2019 شبکه اصلی فانتوم راه‌اندازی شد اما این اتفاق هم تغییری در روند نزولی قیمت فانتوم ایجاد نکرد، به گونه‎ای این رمزارز سال مذکور را با قیمت ۰.۰۱۱ دلار به پایان رساند.

با رونق بازار کریپتو در سال ۲۰۲۱، قیمت ارز فانتوم نیز رشد خوبی را تجربه کرد. شبکه فانتوم در این سال موفق شد از طریق مشوق‌هایی که در برنامه‌های استخراج نقدینگی برای جذب سرمایه در نظر گرفته بود، به رشد قیمت FTM کمک کند. به این ترتیب، سرمایه‌گذاران زیادی به این شبکه جذب شدند و میزان سرمایه قفل شده روی این شبکه نیز با رشد چشمگیری همراه شد. فانتوم سال ۲۰۲۱ را با قیمت ۲.۱۱ دلار به پایان رساند. نهایتا این رمزارز سال 2022 و 2023 را به ترتیب با قیمت‌های 0.20 دلار و 0.47 دلار به پایان رساند. به طور کلی، اوج قیمت ارز فانتوم 3.48 بود که در 28 اکتبر 2021 تجربه کرد و اکنون فاصله زیادی با این سطح دارد. البته، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که ارز فانتوم از این پتانسیل برخوردار است تا مجددا این سطح را تجربه کند.

روند قیمت ارز فانتوم به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال، روند کلی بازار، تصمیمات رگولاتورها و اخبار تاثیرگذار بر قیمت ارز فانتوم، احساسات بازار و... مواردی از این دست محسوب می‌شوند.

قیمت لحظه ای ارز فانتوم

همانطور که می‌دانید، قیمت ارزهای دیجیتال با نوسانات زیادی همراه است و ارز فانتوم نیز به عنوان یکی از میلیون‌ها ارز دیجیتال دنیای کریپتوکارنسی از این قائله مستثنی نیست. همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره کردیم، قیمت لحظه ای ارز فانتوم از ابتدای راه‌اندازی تا کنون نوسانات زیادی داشته‌است. همین نوسانات معامله‌گران را ملزم می‌کند که قبل از ورود به بازار، علاوه بر آموزش، اطلاعات دقیق و لحظه‌ای بازار را زیرنظر بگیرند. سرمایه‌گذاران می‌توانند با آموزش تحلیل‌های تکنیکال و همچنین افزایش آگاهی خود از تاثیر رویدادهای اقتصاد کلان بر این حوزه، اقدام به خرید رمزارز فانتوم FTM  کنند.

یکی از مهم‌ترین اقدامات قبل از خرید و فروش این است که قیمت لحظه ای ارز فانتوم FTM را بررسی کرده و طبق استراتژی معاملاتی خود و تایم فریمی که برای خود در نظر گرفته‌اید وارد بازار شوید. برای بررسی قیمت لحظه ای ارز فانتوم وب سایت‌های مطرح متنوعی وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد. کوین مارکت کپ یکی از سایت‌های پرطرفدار است که قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال همچون فانتوم FTM به همراه جزئیات بسیار کاربردی دیگر همچون بیشترین و کمترین قیمت تاریخی، مارکت کپ، حجم معاملات و .... را ارائه می‌کند. البته در بالای همین صفحه  از او ام پی فینکس نیز می‌توانید قیمت لحظه ای ارز فانتوم را بر پایه تتر و تومان مشاهده کنید؛ این نمودار به شما کمک می کند که به راحتی و طبق قیمت تتر و تومان محاسبات معاملاتی خود را انجام دهید.

خرید ارز فانتوم

خرید ارز فانتوم

به خاطر داشته باشید که حتما قبل از تصمیم‌گیری برای خرید ارز فانتوم، بررسی‌های لازم را برای پیدا کردن بهترین پلتفرم خرید FTM انجام دهید. بهتر است که به دنبال صرافی‌هایی باشید که از نظر امنیت و سرعت انجام تراکنش بیشترین امکانات را ارائه داده و در کنار آن، کمترین میزان هزینه‌ را به عنوان کارمزد از کاربران دریافت می‌کنند.

در حال حاضر امکان خرید ارز فانتوم در صرافی‌های معتبری همچون بایننس (Binance)، بای‌بیت، کراکن، کوکوین و . . . وجود دارد. اما به خاطر داشته باشید که انجام معاملات و مبادلات ارز فانتوم در صرافی‌های خارجی برای اکثر کاربران ساکن ایران چالش‌هایی به همراه دارد. مشکلاتی از قبیل عدم تسلط بر زبان انگلیسی پلتفرم، محدودیت در پرداخت‌ها، محدودیت احراز هویت به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و بلوکه شدن احتمالی دارایی‌ها مواردی از این دست می‌باشند.

برای رهایی از این مشکلات و جلوگیری از قفل‌شدن سرمایه در پلتفرم‌های خارجی، بهترین راهکار استفاده از صرافی‌های داخلی فعال در عرصه کریپتو است. به این منظور، نخست چندین صرافی ارز دیجیتال ایرانی را با یکدیگر مقایسه کنید و طبق صلاحدید خود، خرید ارز دیجیتال را از طریق یکی از این پلتفرم‌ها انجام دهید. شایان ذکر است که کارشناسان واحد پشتیبانی او ام پی فینکس، به‌صورت 24 ساعته پاسخگوی سوالات شما در مورد خرید و فروش ارز فانتوم FTM هستند.

خرید ارزان ارز فانتوم

برای خرید ارزان ارز فانتوم FTM، در گام نخست باید تحلیل تکنیکال و فاندامنتال این پروژه را مد نظر قرار دهید و پس از بررسی شرایط کلی بازار، یک نقطه ورود مناسب برای خرید ارز فانتوم FTM  پیدا کنید. در صرافی او ام پی فینکس می‌توانید با مراجعه به صفحه «معامله» ارز فانتوم FTM، از ابزارهای معاملاتی متنوع و همچنین نمودار لحظه ای فانتوم FTM برای انجام معاملات خود استفاده کنید و طبق تحلیل نهایی خود، بهترین نقطه ورود را پیدا کرده و برای آن سفارش ثبت کنید.

شایان ذکر است که بعد از ایجاد حساب کاربری و تکمیل احراز هویت در او ام پی فینکس، کاربران می‌توانند خرید و فروش ارز فانتوم FTM را با کمترین مبلغ انجام دهند. همچنین، در این پلتفرم می‌توانید از مزیت‌هایی همچون ربات‌های معامله‌گر در معاملات خود استفاده کنید و با تنظیم آن‌ها، خرید ارز فانتوم را ارزان و در کف‌های قیمتی انجام دهید.

خرید ارز فانتوم در او ام پی فینکس

اگر قصد خرید ارز فانتوم در او ام پی فینکس را دارید، نخست باید یک حساب کاربری ایجاد کرده و احراز هویت خود را تکمیل کنید. این فرآیندها با ارائه یک شماره تماس در کمتر از چند دقیقه انجام می‌شوند و حساب کاربری جهت خرید ارز فانتوم در او ام پی فینکس، در اختیار شما قرار خواهد گرفت. در مرحله بعدی باید از طریق پرداخت تومان در درگاه بانکی یا ارسال رمزارز تتر (USDT)  به کیف پول کاربری، حساب خود را شارژ کرده و سپس سفارش خرید ارز دیجیتال فانتوم را طبق یکی از روش‌های زیر ثبت کنید.

معامله سریع: چنانچه برای خرید نیازی به تحلیل تکنیکال و یک سطح دقیق در قیمت ارز فانتوم ندارید، می‌توانید با مراجعه به صفحه «داشبورد» و بخش «معامله سریع»، سفارش خود را ثبت کنید. در این قسمت، ارز پرداختی را تومان (IRT) یا تتر (USDT) و ارز دریافتی را فانتوم FTM انتخاب کنید و پس از واردکردن مقادیر مربوطه، روی دکمه «تبدیل» زده تا سفارش خرید ارز فانتوم با قیمت لحظه ای بازار برای شما به‌صورت آنی تکمیل شود.

معامله در بازار: اگر برای خرید ارز فانتوم در او ام پی فینکس به ابزار تکنیکال و یک نقطه ورود دقیق نیاز دارید، به صفحه «معامله» این رمزارز در «بازارها» رجوع کرده و پس از بررسی نمودار لحظه ای قیمت ارز دیجیتال فانتوم و پیداکردن سطح مورد نظر، طبق یکی از این انواع سفارش خرید سفارش بازار (Market)، سفارش محدود (Limit)، سفارش با حد ضرر (Stop Limit)، سفارش حد ضرر با قیمت بازار(Stop Market) یا OCO درخواست خود را ثبت کنید.

فروش ارز فانتوم

فروش ارز فانتوم FTM در او ام پی فینکس روندی مشابه با خرید این رمزارز را دارد. برای فروش ارز فانتوم ابتدا در بخش «معامله سریع» ارز پرداختی را فانتوم FTM  و ارز دریافتی را تومان یا تتر انتخاب کرده و سپس با واردکردن مقادیر مد نظر خود، سفارش فروش ارز دیجیتال فانتوم FTM  را با کلیک بر روی دکمه «تبدیل» ثبت کنید. به این ترتیب سفارش شما با قیمت لحظه ای ارز فانتوم FTM  تکمیل شود.

به همین ترتیب در صفحه «معامله» ارز فانتوم FTM، می‌توانید از طریق یکی از سفارش‌های بازار، محدود، حد ضرر، حد ضرر با قیمت بازار و OCO فروش ارز فانتوم FTM در او ام پی فینکس را انجام دهید.

کیف پول ارز دیجیتال فانتوم

کیف پول ارز دیجیتال فانتوم

کیف پول ارز دیجیتال فانتوم FTM، یک نرم‌افزار یا دستگاه دیجیتال است که موجودی توکن FTM یا هر ارز دیجیتالی که تمایل داشته باشید را ذخیره می‌کند. این کیف پول دیجیتال در واقع کلیدهای رمزنگاری‌شده حساب فانتوم  شما را ذخیره می‌کند که از طریق آن‌ها به موجودی خود دسترسی پیدا می‌کنید و عملیات ارسال یا دریافت فانتوم FTM  را انجام می‌دهید. به بیان دقیق، کیف پول ارز دیجیتال فانتوم FTM در انواع موبایلی، تحت وب، دسکتاپ و دستگاه سخت‌افزاری موجود است؛ اما به‌طور کل کیف پول‌های کریپتویی، در دوسته سخت‌افزاری یا سرد (Hardware / Cold Wallet) و نرم‌افزاری یا گرم (Software / Hot Wallet) قرار می‌گیرند که در ادامه به انواع آن خواهیم پرداخت.

در زمینه کیف پول‌های سخت افزاری فانتوم مهم‌ترین نکته قابل توجه این است که این ولت‌ها قادر هستند تا کلیدهای خصوصی ارزهای دیجیتال را بدون نیاز به اینترنت در خود ذخیره کنند. به باور بسیاری از استفاده‌کنندگان ارزهای دیجیتال، کیف پول‌های سخت‌افزاری امنیت بالاتری نسبت به کیف پول‌های نرم‌افزاری و گرم دارند.

در مقابل، کیف پول‌های نرم‌افزاری یا گرم به دلیل قابلیت ارتباط با شبکه بلاک چین به معامله‌گران اجازه می‌دهد که رمزارزهای مختلف را دریافت، ارسال و ذخیره کنند. بنابراین، در انتخاب کیف پول فانتوم دقت لازم را داشته باشید و طبق نیازسنجی صورت گرفته، کیف پول مورد نظر خود را انتخاب کنید.

در صورتی که قصد دارید دارایی‌های فانتوم FTM  خود را برای بلند مدت نگهداری یا اصطلاحا هولد کنید، کیف پول‌های سخت‌افزاری بهترین گزینه برای استفاده هستند چرا که این نوع از کیف پول‌های سخت افزاری امنیت بسیار بالایی را نسبت به دیگر انواع ولت‌ها ارائه می‌دهند. در ولت‌های سرد یا سخت‌افزاری، امکان هک و دزدی به شدت پایین است و به همین دلیل بیشتر هولدرها و سرمایه‌گذاران بلند مدت از این نوع کیف پول‌ها برای نگهداری فانتوم و سایر دارایی‌های ارزشمند خود استفاده می‌کنند.

لجر، دیسنت، متامسک، مث ولت، fWallet و کوین بیس از جمله کیف پول‌های محبوب و معتبری هستند که می‌توان از آنها برای نگهداری ارز فانتوم استفاده کرد. در جدول زیر به برخی از ویژگی‌های این کیف پول ها اشاره خواهیم کرد:

نام کیف پول نوع ویژگی‌ها نحوه استفاده
لجر (Ledger) سرد امنیت بالا به دلیل استفاده از حافظه آفلاین و پین کد، رابط کاربری آسان، قابلیت اتصال به دستگاه‌های موبایل و رایانه پولی
دیسنت (D’CENT) سرد پشتیبانی از بیش از ۱۸۰۰ کوین و توکن، دارای حسگر اثر‌انگشت، مناسب برای اندروید و IOS، امنیت بالا، غیرحضانتی پولی
متامسک (MetaMask) گرم شتیبانی فعال، رابط کاربرپسند، پشتیبانی از طیف وسیعی از رمزارزها، امکان خرید درون برنامه‌ای رمزارزها رایگان
مث والت (Math Wallet) گرم قابل استفاده در سیستم‌عامل‌های اندروید، IOS و مرورگرهای کروم، Brave و Edge، پشتیبانی بیش از ۷۰ شبکه بلاک‌چینی و هزاران توکن، قابلیت سپرده‌گذاری روی پلتفرم‌های مختلف و سواپ رمز‌ارز‌ها از طریق سرور‌های ابری رایگان
کیف‌پول fWallet گرم محیط کاربری ساده‌، امنیت بالا، کیف‌پول رسمی فانتوم، قابلیت استفاده تحت وب و سیستم عامل‌های اندروید، IOS، ویندوز، Mac و لینوکس، قابلیت کسب سود از طریق استیک فانتوم در ولت رایگان
کوین بیس (Coinbase) گرم رابط کاربری آسان، امنیت بالا، مناسب برای نگهداری توکن‌های NFT رایگان

کارمزد خرید و فروش ارز فانتوم

کارمزد خرید و فروش فانتوم FTM و سایر ارزهای دیجیتال در او ام پی فینکس، بر اساس سطح کاربری شما تعیین می‌شود. برای مثال، در سطح کاربری «آبی»، خرید ارز فانتوم FTM با کمترین کارمزد در سطح 0.0035 درصد از حجم سفارش شما انجام می‌شود.

لازم به ذکر است کارمزد خرید و فروش فانتوم FTM از طریق ربات معامله‌گر او ام پی فینکس، 0.1 درصد در نظر گرفته می‌شود و فعال‌سازی ربات معامله‌گر شامل هیچ هزینه‌ای نمی‌شود. با مراجعه به صفحه «کارمزدها»، کارمزد خرید و فروش فانتوم FTM در تمام سطوح کاربری و کارمزد انتقال آن بین شبکه‌ها را مشاهده فرمایید.

ارز فانتوم چیست؟

ارز فانتوم چیست؟

فانتوم یک پلتفرم قرارداد هوشمند است که هدف آن حل چالش‌های مقیاس‌پذیری سایر بلاک‌چین‌ها با مکانیسم اجماع لاچسیس (Lachesis) است. ارز فانتوم FTM نیز توکن بومی این شبکه محسوب می‌شود که برای شرط بندی، رای دادن، پرداخت‌ها و پوشش هزینه‌های تراکنش در شبکه استفاده می‌شود.

فانتوم به دلیل تمرکز بر مقیاس‌پذیری، به یک شبکه محبوب تبدیل شده که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) ایجاد و قراردادهای هوشمند را اجرا کنند و حین مراحل فعالیت خود، توکن بومی (FTM) را برای پرداخت‌ها و پوشش گس فی بپردازند.

بنابراین می‌توان گفت که فانتوم یک پلتفرم بلاکچین مبتنی بر قرارداد هوشمند است که هدف آن رسیدگی به چالش‌های مربوط به تمرکززدایی، امنیت و مقیاس‌پذیری است که بسیاری از بلاک‌چین‌ها با آن روبه‌رو هستند.

این سه عنصر معمولا به عنوان «سه‌گانه بلاک چین» شناخته می‌شوند، به این معنی که تمرکز بر دو مورد اغلب مستلزم نادیده گرفتن دیگری است. هدف Fantom غلبه بر این چالش و ایجاد همزمانی برای برخورداری از در هر سه مورد با مکانیسم اجماع اثبات سهام (PoS) موسوم به لاچسیس است.

توکن اصلی شبکه نیز فانتوم  FTM نام دارد که از آن برای معاملات و سرمایه‌گذاری، رای گیری در مورد تصمیمات حیاتی، پرداخت‌ها و پوشش هزینه های تراکنش استفاده می‌شود.

ارز فانتوم FTM به این دلیل ارزشمند است که مشکلات مقیاس‌پذیری بسیاری از بلاک چین‌های سنتی را از طریق مکانیسم اجماع پرسرعت خود، لاچسیس حل می کند. لاچسیس Lachesis غیرمتمرکز است و از الگوریتم گراف غیر مدور هدایت‌شده (Directed Acyclic Graph) استفاده می‌کند. فناوری تحمل خطای بیزانس نامتقارن، نودها را قادر می‌سازد که بلاک‌های حاوی تراکنش را بدون رعایت زمان‌بندی تایید کنند؛ موضوعی که به زنجیره اجازه می‌دهد بدون به خطر انداختن امنیت، مقیاس‌پذیرتر شود.

لاچسیس همچنین فرایند تسویه معاملات را بهبود می‌بخشد. ارسال و پردازش FTM در شبکه یک ثانیه طول می‌کشد و هزینه آن کسری از یک پنی است. توسعه‌دهندگان همچنین می‌توانند dapp بسازند و قراردادهای هوشمند را روی فانتوم اجرا کنند.

در نهایت، ارز فانتوم FTM کاربردهای مختلفی در شبکه دارد که از جمله آنها می‌توان به استیکینگ اشاره کرد. استیک فانتوم بر اساس یک مدل اثبات سهام عمل می‌کند، به این معنی که شبکه به کاربرانی متکی است که توکن‌های FTM خود را قفل می‌کنند تا پاداش بگیرند.

همچنین، ارز فانتوم یک توکن حاکمیتی است. ماهیت غیرمتمرکز فانتوم به این معنی است که داشتن و به اشتراک‌گذاری توکن‌های FTM به دارندگان این امکان را می‌دهد تا در مورد تصمیمات مهم آینده پلتفرم رای دهند.

ارز فانتوم روشی برای پرداخت‌ است. کاربران می‌توانند FTM را سریع و با هزینه‌ مقرون به صرفه‌تر از طریق شبکه فانتوم ارسال کنند.

افزون بر آن، ارز فانتوم FTM را می‌توان برای پوشش هزینه‌های شبکه برای تراکنش توکن‌ها و استقرار قراردادهای هوشمند در بلاک چین فانتوم استفاده کرد.

وایت پیپر ارز فانتوم

وایت پیپر ارز فانتوم

وایت پیپر ارز فانتوم نوعی سند است که اطلاعاتی درباره پروژه به کاربران ارائه می‌دهد. معامله‌گران با مطالعه وایت پیپر ارز دیجیتال فانتوم FTM  می‌توانند درباره ارزشمند بودن رمزارز بومی این پروژه اطلاعاتی کسب کرده و برای ورود به معاملات آن تصمیم‌گیری کنند. وایت پیپرها عموما از چندین صفحه تا ده‌ها صفحه و معمولا طولانی هستند. سند وایت پیپر فانتوم یک نمای کلی از عملکرد، اهداف و رمزارز پروژه ارائه می‌دهد و حاوی جزئیاتی در مورد کارکنان پروژه، فناوری به کار گرفته شده توسط آن و مسیر توسعه است.

برای مشاهده وایت پیپر فانتوم می‌توانید با مراجعه به صفحه رسمی آن اطلاعاتی درباره این پروژه کسب کنید. در این صفحه ابتدا یک مقدمه کلی درباره پروژه فانتوم ارائه شده و سپس توضیحاتی درباره نحوه عملکرد و چرایی ایجاد این پروژه آورده شده است.

بنیاد فانتوم در ماه دسامبر ۲۰۱۹ شبکه تست (Testnet) فانتوم را راه‌اندازی و در دسامبر سال ۲۰۱۹ موفق به عرضه نسخه ۰.۱ شبکه اصلی اپرا شد.

وایت پیپر فانتوم نمایش کاملی از نحوه عملکرد این پلتفرم، بلاکچین آن و البته رمزارز FTM است. با خواندن وایت پیپر فانتوم می‌توانید با نحوه استفاده از این پلتفرم و امکاناتی که ارائه می‌دهد آشنا شده و طبق آن تصمیم نهایی خود را برای سرمایه‌گذاری روی ارز فانتوم نیز بگیرید.

در وایت پیپر فانتوم توضیح مفصلی ارائه شده که شامل معرفی کلی پروژه، معرفی مشکلی که وجود دارد و راه‌حل فانتوم، ویژگی‌های تکنیکال فانتوم، نقشه راه، معرفی بلاکچین و لایه‌های آن، تیم توسعه‌دهنده و شرکای این شبکه است.

شبکه فانتوم به‌صورت رسمی و عمومی نقشه راه و اقدامات بعدی پروژه خود را ارائه نکرده‌است. این پروژه به‌روزرسانی‌های خود را از طریق پست‌های وبلاگی با عنوان آپدیت عمومی (General Update) منتشر می‌کند.

آینده ارز فانتوم

عوامل مختلفی در آینده‌ ارز فانتوم تاثیرگذارند که از جمله آنها می‌توان به رشد بازار اشاره کرد. اگر بازار ارزهای دیجیتال روند صعودی داشته و بازار خرید و فروش رمزارزها داغ باشد، این شرایط روی قیمت ارز فانتوم نیز تاثیر خواهد گذاشت و احتمال رشد قیمت این ارزدیجیتال نیز افزایش خواهد یافت. مورد بعدی، روند توسعه‌ای است که تیم پروژه فانتوم در مسیر پیشرفت طی می‌کند. به بیان  دیگر، اگر پروژه Fantom موفق شود مسیر توسعه‌ را با موفقیت طی کند و محصولات و خدمات جدیدی را به بازار ارائه دهد، این امر روی رشد قیمت فانتوم در آینده نیز تاثیر خواهد گذاشت.

از طرف دیگر، میزان پذیرش ارز فانتوم از موارد مهمی است که روی پتانسیل این ارز دیجیتال برای رشد تاثیر خواهد داشت. به همین دلیل، اگر ارز فانتوم به وسیله افراد و کسب‌وکارهای زیادی پذیرفته شود، احتمال رشد قیمت آن نیز افزایش می‌یابد.

بر اساس پیش‌بینی‌های برخی از تحلیلگران، این رمزارز آینده خوبی دارد و می‌تواند سودهای زیادی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.  به عنوان مثال سایت کوین ادیشن (coinedition) پیش‌بینی کرده که ارز دیجیتال فانتوم تا پایان سال 2030، می‌تواند با 3.9 دلار معامله شود.

سرمایه گذاران شخصی و حقوقی ارز فانتوم

مهم‌ترین سرمایه‌گذاران این پروژه سم کاظمیان (Sam Kazemian) یک توسعه دهنده نرم‌افزار ایرانی – آمریکایی، شرکت سرمایه‌‌گذاری خطرپذیر (7Star Capital) و صندوق سرمایه گذاری web3 به نام بلاک 45 (Block54 Capital) سه مورد از 29 سرمایه‌گذار از 29 سرمایه‌گذار مطرحی هستند که در فانتوم سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

همچنین، در حال حاضر ده‌ها پروژه از ارائه‌دهندگان برنامه‌ها تا پروتکل‌هایی که از فعالیت فانتوم در فضای غیرمتمرکز مالی (DeFi) پشتیبانی می‌کنند، در شبکه مستقر شده‌اند. صرافی وان اینچ (1inch) برای مبادلات کراس‌چین، سوشی سواپ (SushiSwap) یکی از بزرگترین صرافی های غیرمتمرکز، BitGem و Travala یک سرویس رزرو سفر که ارزهای دیجیتال را می پذیرد نیز از این پروژه حمایت می‌کنند.

تیم توسعه دهنده ارز فانتوم

بنیان‌گذار شبکه فانتوم دکتر آن بیونگ یک (Ahn Byung Ik) است که دکترای علوم کامپیوتر داشته و رییس انجمن تکنولوژی غذایی در کره جنوبی است. دکتر آن یکی از نویسنده‌های مطرح مجله فورچن محسوب می‌شود که بارها نوشته‌های وی در رسانه‌های تجاری مهم کره جنوبی به چاپ رسیده‌است. شایان ذکر است که وی در حال حاضر ارتباطی با شبکه فانتوم ندارد.

اینک اما مایکل کنگ (Michael Kong) در سمت مدیرعامل بنیاد فانتوم قرار دارد. او پیش از فعالیت در پروژه فانتوم هفت سال تجربه کار در حوزه بلاکچین به‌عنوان توسعه‌دهنده قرارداد هوشمند دارد. او علاوه‌بر سمت مدیریت اجرایی، مدیر ارشد اطلاعاتی فانتوم نیز هست. طراح شبکه فانتوم نیز فردی به نام آندره کرونیه (Andre Cronje) است که به‌عنوان توسعه‌دهنده پلتفرم یرن فایننس (Yearn.Finance) نیز شناخته می‌شود.

سوالات متداول

بنیان‌گذار شبکه فانتوم دکتر آن بیونگ یک (Ahn Byung Ik) است که دکترای علوم کامپیوتر داشته و رییس انجمن تکنولوژی غذایی در کره جنوبی است.

ارز فانتوم FTM‌ تقریبا در دو ماه پایانی سال 2018 ارائه شد و نخستین قیمتی که برای آن به ثبت رسیده، ۲ سنت است.

در حال حاضر امکان خرید ارز فانتوم در صرافی‌های مطرحی همچون همچون بایننس (Binance)، بای‌بیت، کراکن، کوکوین و . . . وجود دارد. اما اگر قصد دارید این رمزارز را از یک صرافی امن و معتبر ایرانی خریداری کنید، صرافی او ام پی فینکس یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود.

انتخاب بهترین صرافی برای خرید ارز فانتوم به اولویت‌های معامله‌گران بستگی دارد. اما می‌توان بین گرینه‌های مختلفی مثل بایننس، بای‌بیت، کراکن و صرافی‌های داخلی همچون او ام پی فینکس یک گزینه را انتخاب کرد.

بله، علاقه‌مندان می‌توانند معاملات ارز دیجیتال فانتوم را بر پایه تتر و تومان در صرافی او ام پی فینکس با امنیت و سرعت بالا انجام دهند. پشتیبانی 24/7، ارائه ربات‌های معامله‌گر و سرعت بالا از مزیت‌های این پلتفرم محسوب می‌شود.

لجر (Ledger)، دیسنت (D’CENT)، متامسک (MetaMask)، مث والت (Math Wallet)، کیف‌پول fWallet و کوین بیس (Coinbase) از جمله بهترین کیف پول های ارز فانتوم محسوب می‌شوند.

کارمزد خرید و فروش فانتوم FTM  و سایر ارزهای دیجیتال در او ام پی فینکس، بر اساس سطح کاربری شما تعیین می‌شود. برای مثال، در سطح کاربری «آبی»، خرید ارز فانتوم با کمترین کارمزد در سطح 0.0035 درصد از حجم سفارش شما انجام می‌شود.