فروش و خرید ارز دایDAI، مشاهده قیمت لحظه ای ارز دای

پایه بازار
undefinedدای
تومان
تبدیل

قیمت ارز دای

ارز دیجیتال دای یک استیبل کوین محسوب می‌شود که تلاش دارد در دنیای پر نوسان کریپتو، ثبات ارزش خود را حفظ کند. مهم‌ترین هدف رمزارز دای (DAI) این است که با ارائه یک قیمت ثابت، به یک دارایی امن برای حفظ ارزش سرمایه افراد تبدیل شود. نکته مهمی که درباره ارز دیجیتال دای باید بدانید این است که بر خلاف استیبل کوین مشهور بازار یعنی تتر، ارزش DAI به وسیله پشتوانه دلار آمریکایی که توسط یک شرکت نگهداری شده، حفظ نمی‌شود، بلکه این ثبات با استفاده از وام وثیقه‌‌ای در ETH، ارز رمزنگاری‌شده اتریوم، ایجاد می‌شود. استیبل‌کوین‌ DAI  رمزارزی کاربردی برای حفظ ارزش دارایی در مقابل نوسانات شدید بازار کریپتو است و قیمت آن توسط بازار آزاد تعیین می‌شود. استیبل کوین دای همچون دیگر رمزارزهای موجود در این دسته، به لطف پروتکل‌ها و مکانیزم‌های از پیش تعیین شده‌ای که دارد، موفق شده ارتباط یک به یک خود را با دلار آمریکا حفظ ‌کند.

قیمت لحظه‌ای ارز دای

قیمت لحظه‌ای ارز دای

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، قیمت دای توسط بازار آزاد تعیین می‌شود. به عبارت دیگر، ماهیت وجودی رمزارز دای به میزان سپرده‌گذاری در صندوق‌ها وابسته است؛ اما سازوکار فعالیت آن به گونه‌ای طراحی شده که ارزش آن ثابت و برابر با یک دلار آمریکا باشد. بنابراین به طور کلی، قیمت DAI طبق مکانیزمی که از پیش برای آن تعریف شده، همیشه ثابت است و فعالیت نهنگ‌ها و سایرعواملی که باعث نوسانات قیمتی دیگر ارزهای دیجیتال بازار می‌شود، تاثیری بر قیمت این استیبل کوین نخواهد داشت. ذکر این نکته ضروری است که به دلیل وابستگی قیمت دای به دلار، در اثر تغییرات ارزش دلار به تومان، در قیمت دای به تومان نیز تغییراتی جزئی اعمال خواهد شد.

البته این رمزارز نوسانات جزئی را نشان می‌دهد که می‌توان در چارت قیمتی مشاهده کرد. با وجود اینکه حفظ ارزش یک به یک با دلار آمریکا از مهم‌ترین اهداف استیبل کوین دای محسوب می‌شود، اما با نگاهی به عملکرد این رمزارز متوجه خواهیم شد که دای نیز در برهه‌هایی از زمان با تغییراتی مواجه شده‌است. بنابراین، اگر قصد سرمایه‌گذاری در این رمزارز را دارید، این نکته را نیز در خاطر داشته باشید که به طور کلی، عواملی همچون تغییرات فاندامنتال و تکنیکال، احساسات سرمایه‌گذاران و ورود و خروج سرمایه از صرافی‌های رمزارزی می‌تواند ارزش این دارایی را با تغییراتی جزئی مواجه کند.

بنابراین، قیمت ارز دیجیتال دای به طور کامل ثابت نیست وحتی در برهه‌هایی از زمان با افزایش و کاهش‌های شدیدی مواجه شده‌است. به عنوان مثال، در 16 نوامبر 2021 به بالاترین حد خود یعنی 3.67 دلار رسید و در 11 مارس 2023 کف قیمتی 0.897 دلار را تجربه کرد.

شایان ذکر است که کاربران علاقه‌مند به مشاهده قیمت لحظه ای دای، می‌توانند چارت مربوط به تغییرات قیمت این استیبل کوین را در بالای همین صفحه مشاهده کنند. همچنین، می‌توانید از طریق مراجعه به بخش «بازارها» و ورود به صفحه «معامله» دای، نمودار قیمت دای به تومان این رمزارز را در تایم فریم‌های مختلف مشاهده کنید. در این صفحه، علاوه بر ارائه چارت قیمت، ابزارهای تحلیل تکنیکال و انواع سفارش‌ها برای خرید و فروش دای DAI در اختیار معامله‌گران قرار گرفته است.

خرید ارز دای

ارز دیجیتال دای را می‌توان از طریق وثیقه‌گذاری در پلتفرم Oasis به عنوان وام دریافت کرد. البته،‌ راه‌های دیگری نیز برای خرید این استیبل کوین وجود دارد. دای را می‌توان از طریق اکثر صرافی‌های متمرکز داخلی و خارجی همچون بایننس، کوین‌بیس،‌کوکوین، او ام پی فینکس و... خریداری کرد. افزون بر آن، کاربران می‌توانند DAI را در صرافی‌های غیرمتمرکزی همچون یونی سواپ و سوشی سواپ نیز معامله کنند.

خرید ارزان دای DAI

برای خرید ارزان ارز دیجیتال دای، نخست باید به دنبال یافتن نقطه ورود مناسب باشید. این نقطه درست زمانی است که قیمت دلار به تومان با کاهش مواجه شده و می‌توانید دای را با قیمتی پایین‌تر بخرید. گام دوم برای خرید ارزان دای، مقایسه قیمت آن در صرافی‌های رمزارزی مختلف و پیداکردن کمترین قیمت است.

این نکته مهم را در زمان انتخاب صرافی از یاد نبرید که کاربران برای محافظت از دارایی خود باید بعد از یافتن صرافی مد نظر، میزان امنیت و اعتبار پلتفرم را بررسی کرده و سپس خرید خود را انجام دهند. در این زمینه، صرافی او ام پی فینکس با پشتیبانی 24 ساعته پاسخگوی سوالات شما عزیزان خواهد بود.

خرید رمزارز دای در او ام پی فینکس

نخستین گام برای خرید ارز دای در او ام پی فینکس، ایجاد حساب کاربری و تکمیل مراحل احراز هویت است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن به صورت آنلاین و از طریق ارائه یک شماره همراه و کارت شناسایی صورت می‌پذیرد. پس از آن، برای خرید ارز دیجیتال دای در او ام پی فینکس، باید حساب کاربری خود را با یکی از راه‌های پرداختی یعنی تومان یا تتر شارژ کنید. از دو روش «معامله سریع» و «معامله در بازار» می‌توانید رمزارز دای را در او ام پی فینکس خریداری کنید.

اگر تمایلی به انجام تحلیل تکنیکال یا استفاده از نمودار قیمت ارز دای ندارید، از بخش «داشبورد» به صفحه «معامله سریع» رفته و با انتخاب تومان یا تتر به عنوان ارز پرداختی برای دریافت ارز دای اقدام کنید. سپس روی دکمه «تبدیل» کلیک کرده و سفارش خرید خود را ثبت کنید.

معامله در بازار مناسب افرادی است که به ابزارهای تحلیل تکنیکال و نمودار قیمت رمزارز دای برای معامله خود نیاز دارند. برای استفاده از این قابلیت‌ها، باید از صفحه «بازارها» به بخش «معامله» مراجعه کنید. در این صفحه تمام اطلاعات رمزارز دای شامل نمودار قیمت لحظه‌ ای ارز دای قابل مشاهده است. همچنین، معامله‌گران می‌توانند با استفاده از ابزار مختلف سفارش‌گذاری معاملات خود را انجام دهند.

فروش ارز دیجیتال دای

فرآیند فروش رمزارز دای در صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس مشابه خرید این استیبل کوین است. برای فروش دای نیز می‌توان از دو روش معامله سریع یا معامله در بازار استفاده کرد. در روش اول، به صفحه معامله سریع مراجعه کرده و در بخش ارز پرداختی دای و ارز دریافتی تتر یا تومان را انتخاب کنید و پس از وارد کردن مقادیر مورد نظر دکمه تبدیل را فشرده تا سفارش فروش ارز دیجیتال دای شما تکمیل شود.

به همین ترتیب، می‌توانید در صفحه «معامله» این رمزارز از طریق سفارش‌های بازار، سفارش محدود، سفارش با حد ضرر و سفارش حد ضرر با قیمت بازار، فروش DAI را با قیمت مورد نظر خود انجام دهید.

کیف پول ارز دیجیتال دای

کیف پول ارز دیجیتال دای

همانطور که می‌دانید، همه کاربران برای نگهداری ارز دیجیتال خود، نیازمند داشتن یک ولت یا کیف پول ارز دیجیتال هستند. ارز دیجیتال دای نیز از این قائله مستثنی نیست.

به خاطر داشته باشید که توکن اصلی دای از استاندارد ERC20 استفاده می‌کند؛ بنابراین، معامله‌گران می‌توانند از کیف‌پول‌های اتریومی نظیر تراست والت و‌ متامسک برای نگهداری دای استفاده کنند. البته برای امنیت بیشتر دارایی خود می‌توانید از کیف پول‌های سخت‌افزاری همچون لجر نیز استفاده کنید. در ادامه با ارائه جدول زیر، به جزئیاتی درباره بهترین کیف پول های ارز دیجیتال دای خواهیم پرداخت:

نوع کیف پول نام کیف پول ویژگی قیمت
گرم/ موبایل تراست ولت پشتیبانی از طیف وسیعی از رمزارزها با رابط کاربری آسان رایگان
گرم/ تحت وب مای اتر ولت    پشتیبانی از توکن‌های ERC-20، متن باز و با پشتیبانی از تمام ولت‌های سرد رایگان
گرم/ تحت وب متامسک پشتیبانی از توکن‌های ERC-20، متن باز، کاربر پسند رایگان
سرد لجر نانو اس امنیت بالا، سهولت در استفاده، قیمت مناسب  غیر رایگان

کارمزد خرید و فروش ارز دیجیتال دای

کارمزد خرید و فروش ارز دای در صرافی او ام پی فینکس، بر اساس سطح کاربری تعیین می‌شود. در صورت استفاده از ربات معامله‌گر او ام پی فینکس نیز، خرید و فروش ارز دیجیتال دای با کارمزد 0.1 انجام می‌شود و فعال‌سازی ربات معامله‌گر شامل هیچ هزینه اضافی نمی‌شود. با مراجعه به صفحه کارمزدها در او ام پی فینکس می‌توانید کارمزد تمام سطوح کاربری را مشاهده کنید.

ارز دیجیتال دای چیست؟

ارز دیجیتال دای چیست؟

ارز دیجیتال دای یک توکن ERC-20 است که تلاش دارد با قفل کردن سایر دارایی‌های رمزنگاری در قراردادهای هوشمند، ارزش یک به یک را با دلار آمریکا ثابت نگه دارد.

‌برخلاف سایر استیبل کوین‌ها که توسط یک مرجع مرکزی صادر و کنترل می‌شوند، DAI نماد اصلی پروتکل میکر است؛ یک اکوسیستم مستقل غیرمتمرکز از قراردادهای هوشمند که روی بلاکچین اتریوم اجرا می‌شوند. همین ویژگی باعث شده تا امکان از بین بردن یا توقف فعالیت این استیبل کوین وجود نداشته باشد. شایان توجه است که ایده منحصر به فرد پشت ایجاد رمزارز دای باعث شده تا ویتالیک بوترین بنیانگذار اتریوم نیز از این ارز دیجیتال حمایت کند.

از طرف دیگر، وام‌های وثیقه‌ای این پروتکل راهی را برای وام‌دهنده فراهم می‌کند تا با قفل کردن دارایی‌های خود، روند پرداخت وام را تضمین کند. به طور معمول، این وام‌ها نرخ بهره پایین‌تری نسبت به وام‌های بدون وثیقه دارند، زیرا می‌توان دارایی‌های قفل شده را برای تامین بخشی از وام نقد کرد.

با وجود اینکه ارزش دای ثابت و برابر یک دلار است،‌ دلار آمریکا پشتوانه دای نیست. به عبارت دیگر، دای مانند دریافت وام یا قرضی است که در ازای قفل کردن ارزش اتریوم‌ یا توکن‌های ERC20 به دست می‌آید. بنابراین، امکان ایجاد آن توسط هر کاربری که رمزارزهای مورد نیاز و دانش فنی را داشته باشد، امکان‌پذیر است.

نسخه کنونی دای به نام «دای چند وثیقه‌ای» از نظر فنی نسبت به ورژن گذشته تغییرات شایان توجهی داشته‌است زیرا در این به روزرسانی، می‌توان چندین توکن را برای تولید DAI وثیقه گذاشت. این در حالی است که نسخه قدیمی این استیبل کوین تک‌ وثیقه‌ای بود و کاربران فقط می‌توانستند در ازای وثیقه گذاشتن اتریوم، دای را تولید کنند. نسخه قدیمی اکنون با نام سای (Sai) شناخته می‌شود.

وایت پیپر ارز دیجیتال دای

یکی از مهم‌ترین نکات در وایت پیپر دای، هدفی است که این رمزارز دنبال می‌کند. در بخشی از وایت پیپر دای به این موضوع اشاره شده که استیبل کوین دای تلاش دارد تا با حفظ ثبات و جلوگیری از نوسانات بالا، به جایگزین مناسبی برای ارزهای فیات تبدیل شود. در نتیجه، DAI  ارز دیجیتالی غیرمتمرکز، بی‌طرف و شفاف است که ارزشی برابر با یک دلار آمریکا دارد.

همچنین در وایت پیپر دای نخست به موارد کلی همچون معرفی میکردائو، بنیاد میکر و بنیاد دای پرداخته شده و سپس مروری بر ویژگی‌های پروتکل میکر به چشم می‌خورد. افزون بر آن، عناصر کلیدی خارجی نظیر اوراکل‌های قیمتی و اضطراری، جزئیاتی درباره حاکمیت پروتکل میکر، پارامترهای ریسک کنترل شده، مکانیسم‌های ثبات قیمت دای و در نهایت چشم‌انداز پروتکل میکر از دیگر مسائل اشاره شده در این سند هستند.

آینده ارز دیجیتال دای

استیبل کوین‌ها به دلیل ثبات قیمتی در بین سرمایه‌گذاران محبوبیت زیادی کسب کرده‌اند. دای نیز به عنوان یکی از رمزارزهای موجود در این دسته توانسته است به دلیل خلاقیتی که در زمینه ایجاد آن وجود دارد، توجه معامله‌گران را به خود جلب کند. البته به یاد داشته باشید که استیبل کوین‌هایی مانند دای، قیمتی تقریبا ثابت دارند و به دلیل ماهیتی که برای آنان تعریف شده، نمی‌توان انتظار افزایش قیمت در آینده را داشت. این رمزارزها صرفا یک منبع برای ذخیره ارزش و سرمایه محسوب می‌شوند.

البته، شمار زیادی از تحلیلگران حوزه کریپتو معتقدند که آینده استیبل کوین دای بسیار روشن است. طبق پیش‌بینی سایت TradingBeast، ارزش بازار دای در سال ۲۰۲۵ با رشد قابل توجهی مواجه خواهد شد.

تیم توسعه دهنده ارز دیجیتال دای

ایده ایجاد دائو از سال 2014 و توسط فردی دانمارکی به نام «رون کریستنسن» ایجاد شد. کریستنسن در این سال پروژه‌ای منبع باز به نام میکردائو (MakerDAO) را راه‌اندازی کرد و درست یک سال بعد، گروهی از توسعه‌دهندگان را برای ساخت پروتکل میکردائو که امکان گرفتن وام با رمزارز را فراهم می‌کرد، گرد هم آورد.

به این ترتیب در سال 2017 دای روی پروتکل میکر و طبق قرارداد هوشمندی مبتنی بر بلاکچین اتریوم ایجاد شد تا به عنوان یک استیبل کوین عمل کرده و بتوان از طریق وثیقه گذاشتن رمزارزها وام گرفت.

با وجود اینکه کریستنسن خالق دای محسوب می‌شود اما وی مالکیت این پروژه را به جامعه میکر واگذار کرده‌است. به این ترتیب، مالکان میکردائو به دلیل برخورداری از حق رای، می‌توانند در مورد آینده توسعه قراردادهای هوشمند میکردائو و دای تصمیم‌گیری کنن

سوالات متداول

ارز دیجیتال دای توسط رون کریستنسن راه اندازی شد اما وی مالکیت این پروژه را به جامعه میکر واگذار کرده‌است.

در 18 دسامبر 2017، DAI توسط میکردائو، روی بلاک چین اتریوم راه‌اندازی شد.

این استیبل کوین را می‌توان از طریق اکثر صرافی‌های متمرکز داخلی و خارجی همچون بایننس، کوین‌بیس،‌کوکوین، او ام پی فینکس و... خریداری کرد. افزون بر آن، کاربران می‌توانند DAI  را در صرافی‌های غیرمتمرکزی همچون یونی سواپ و سوشی سواپ نیز معامله کنند.

انتخاب بهترین صرافی به اولویت‌های معامله‌گر بستگی دارد اما برای کاربران ایرانی به دلیل تحریم‌های موجود، بهترین گزینه، انتخاب صرافی‌های رمزارزی داخلی است که در این میان صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس یکی از گزینه‌های محبوب بین کاربران محسوب می‌شود.

بله. صرافی او ام پی فینکس با توجه به درخواست کاربران، امکان معامله و خرید دای را در این پلتفرم فراهم کرده است.